FOUNDATION

 

Hoogspringen en de Dutch High Jump

Foundation.

 

Contact

lees meer

Hoogspringen en de Dutch High Jump Foundation (DHJF).

Wie wil hoogspringen wordt lid van een atletiekvereniging. Daar is het één van de vele atletiekonderdelen, want er wordt gelopen, geworpen en gesprongen. Als je geluk hebt, dan heeft de atletiekvereniging een hoogspringtrainer. Als je nog meer geluk hebt is het ook nog eens een goede trainer. Bij elke vereniging staat hoogspringen wel op het trainingsprogramma, toch blijkt dat er veel verenigingen zijn waar geen dagelijkse of wekelijkse aandacht aan hoogspringen besteed kan worden.

Wat moet je dan als hoogspringer met ambities? Je kan wachten tot je geselecteerd wordt door de Atletiekunie voor regionale springtrainingen (dat is tot 18 jaar) of je gaat op zoek naar een vereniging die wel aan je hoogspring verwachtingen voldoet. Maar, je kan ook gaan trainen bij de Dutch High Jump Foundation (DHJF), waar je de kans geboden wordt om het maximale uit jezelf te halen en je hoogspring-ambities waar te maken.

Wat is de Dutch High Jump Foundation?

De Dutch High Jump Foundation is een stichting opgericht voor het hoogspringen in Nederland en biedt trainingen en begeleiding voor hoogspringers. DHJF is géén vereniging of club. Deelnemers aan DHJF blijven lid van de eigen club.

DHJF-trainingen worden gegeven door top-hoogspringtrainers in Nederland. Dat gebeurt op twee locaties: Drachten en Zoetermeer. Bij DHJF krijg je een eigen, op jou aangepast, trainingsprogramma. Een groot deel van deze trainingen kan bij de eigen club plaatsvinden, maar de techniektrainingen vinden plaats in Zoetermeer of Drachten.

Voor wie is de DHJF bedoeld?

Voor hoogspringers die aanleg en ambitie hebben om de nationale of internationale top te bereiken.

Van D2-junior t/m senior.

Visie

DHJF heeft tot doel het hoogspringen in Nederland op een hoger niveau te brengen.

DHJF streeft naar een optimalisering en professionalisering van het hoogspringen door innovatie in trainingen en wedstrijden / internationale samenwerking in trainingen en wedstrijden / wetenschappelijke- sociale- financiële- ondersteuning

Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met de Dutch High Jump Foundation.