FOUNDATION

 

 

Testdag & trainingen winterseizoen.

Maandag 14 oktober 2019 start het winter-
seizoen in Zoetermeer.

lees meer

Olympisch zilver voor Mirela Demireva

lees meer

 

Dertiende Nationale  titel
Jan Peter Larsen

NK Atletiek Amsterdam 2016

lees meer

 

Viermaal goud voor de Dutch High Jump Foundation!

 

Vol podium voor de DHJF bij de Nederlandse kampioenschappen

lees meer

 

 

2.07 voor Jasper Heesbeen

 

lees meer
1
2
3
4

Viermaal goud voor de Dutch High Jump Foundation!

20/21 februari 2016/ Afgelopen weekend hebben atleten van de DHJF flink huisgehouden op het NK-junioren indoor in Apeldoorn. Op zaterdagochtend beten de meisjes junioren b de spits af. Nicole Etman (DHJF) kwam op 1.67m kort in de problemen maar wist vervolgens knap de wedstrijd naar zich toe te trekken. 1.76m was uiteindelijk goed voor de titel en een nieuwe persoonlijk record! Esmay Meinders (DHJF) kwam tot een knappe 1.64m wat goed was voor de 6e plek. Inge Verleun (DHJF) eindigde met 1.58m op de 11e plek en Renske Zwolle (DHJF) werd 14e met 1.55m.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de jongens junioren a. Zowel Dion van Kessel (DHJF) als Sven van Merode toonde dit seizoen al een uitstekende vorm. De wedstrijd draaide dan ook op een heuse tweestrijd uit. Met een geslaagde poging over 2.12m pakt Dion de titel. Vervolgens liet Dion nog 3 kansrijke pogingen op 2.16m zien, tevens de limiet voor het wereldkampioenschap junioren aanstaande zomer. Robert Bervoets stelde onderstaand filmpje samen van de tweestrijd, een aanrader om te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=LAPqYM0-2dU.

Zondagochtend kwamen de jongens junioren b in actie. Martijn Kroes (DHJF) kwam tot een mooie hoogte van 1.93m maar moest zijn meerdere herkennen in Rafael Raap (DHJF) die over de 2.00m vloog en daarmee de Nederlandse titel pakte. Jordi van der Wal (DHJF) kwam tot 1.81m wat goed was voor een 6e plaats. Jelle Schijfsma werd 8e met een hoogte van 1.76m.

Het slotstuk werd verzorgd door de meisjes junioren a. Linda Hurkmans wist haar favorietenrol waar te maken en pakte de titel. Ze was niet geheel tevreden met haar winnende hoogte van 1.71m maar wel erg blij met haar gouden plak! Lotte Rothweiler werd 7e met een hoogte van 1.55m en Lisa Goossens kwam tot de 9e plek met tevens een hoogte van 1.55m.

Gefeliciteerd dames en heren met dit geweldigen NK!