FOUNDATION

 

 

Testdag & trainingen winterseizoen.

Maandag 14 oktober 2019 start het winter-
seizoen in Zoetermeer.

lees meer

Olympisch zilver voor Mirela Demireva

lees meer

 

Dertiende Nationale  titel
Jan Peter Larsen

NK Atletiek Amsterdam 2016

 

Viermaal goud voor de Dutch High Jump Foundation!

lees meer

 

Vol podium voor de DHJF bij de Nederlandse kampioenschappen

lees meer

 

 

2.07 voor Jasper Heesbeen

 

lees meer
1
2
3
4

Zijn dertiende!

16/19 juni 2016/ Het was alweer zover, good old Jan Peter Larsen verraste iedereen met een subliem gesprongen Nederlands kampioenschap. Tot aan de hoogte van 2.17 was Dave Brandhoff echter indrukwekkend foutloos aan het springen, terwijl clubgenoot Douwe Amels de hele wedstrijd slecht in zijn ritme kwam. De Europees kampioen U23 van 2013 was eind 2015 aan zijn enkel geopereerd, sloeg daarom het indoor seizoen over om deze zomer de draad weer op te pakken. Vanaf de hoogte van 2.17 werd het een pokerspel. Dave miste drie keer en Jan Peter slaagde in zijn derde poging. Douwe bewaarde daarna zijn derde poging voor de volgende hoogte van 2.20. Jan Peters eerste poging op deze hoogte faalde, waarna hij kon afwachten wat Douwe met zijn enig overgebleven poging zou doen. Helaas voor Douwe werd het een "kruisje" en daarmee was de zevenendertig jarige JP Larsen voor de dertiende keer Nederlands kampioen hoogspringen. Jan Peter zag vervolgens af van verdere sprongen. Alleen Nederlands recordhouder Wilbert Pennings bezit hetzelfde aantal nationale titels. Voor Douwe was de uitslag zeer teleurstellend, want het NK was de laatste kans voor hem om zich te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen in Amsterdam.

Een volledig Dutch High Jump Podium met de overige DHJF plaatsen:

!. Jan Peter Larsen (2.17)
2. Dave Brandhoff (2.14)
3. Douwe Amels (2.14)
4. Jasper Heesbeen (2.11)
6. Marius Wouters (2.04)
8. Tymon de Jonge (2.00)
9. Erwin de Vor (1.95)

Linda Hurkmans pakt zilver bij de vrouwen!

Linda Hurkmans heeft met een sprong over 1.73m de zilveren medaille gewonnen. Ze moest haar meerdere erkennen in Marlies van Haaren die over 1.76m sprong.
Ilse Kuijf kwam tot een hoogte van 1.69m wat goed was voor de 5e plaats. Amber Hurkmans kwam tot een hoogte van 1.60m en werd daarmee gedeeld 7de.